
Sezona tikvica je u punom jeku, pa je pravo vrijeme da ih iskoristimo na najbolji način – u ukusnoj tjestenini s mnogo sira.
Oglas
Riječ je o jednostavnom, ali vrlo aromatičnom talijanskom jelu za koje donosimo recept u nastavku.
Špageti alla Nerano tradicionalno su jelo s juga Italije, iz malog mjesta Nerano na Amalfijskoj obali.
Sastojci:
- 200 g špageta
- 2 tikvice
- 1 češanj češnjaka
- 40 g naribanog sira Provolone del Monaco (ili neki drugi polutvrdi sir koji se lako riba)
- malo maslinova ulja
- nekoliko svježih listova bosiljka
- malo soli i papra
- malo maslaca za dodatnu kremoznost (po želji)
Priprema:
- Tikvice narežite na tanke kolutiće. U tavi zagrijte obilno maslinovo ulje i pržite tikvice u više navrata dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Ocijedite ih na papirnatim ubrusima i posolite.
- Zakuhajte veću količinu vode, dodajte sol i skuhajte špagete al dente prema uputama. Sačuvajte dio vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- U velikoj tavi zagrijte malo maslinova ulja i dodajte zgnječeni češnjak. Pustite da pusti aromu, a zatim ga izvadite.
- Dodajte pržene tikvice i nekoliko žlica vode od tjestenine. Miješajte dok se tikvice ne počnu raspadati i pretvarati u umak.
- Dodajte kuhane špagete, lagano miješajte i postupno umiješajte naribani sir i još malo vode od kuhanja, dok ne dobijete kremasti umak. Po želji dodajte i komadić maslaca
- Umiješajte svježi, nasjeckani bosiljak i svježe mljeveni papar. Po potrebi dodatno posolite. Poslužite toplo i uživajte!
Napomena:
Za autentičan okus koristite sir Provolone del Monaco. Ako ga ne možete nabaviti, poslužite se kombinacijom kvalitetnog provolona i malo parmezana ili Grana Padana. Ključ je u kremastom spoju škrobne vode, sira i prženih tikvica.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas